3 Temmuz 2014 Perşembe

2014 Dünya Kupası: Çeyrek Finaller

Yıllarca unutulmayacak bir kupaya tanıklık ediyoruz ve bunun en önemli sebebi de hemen hemen tüm takımların varını yoğunu ortaya koyarak mücadele etmesi, daha da önemlisi rakibinin gücüne bakmaksızın son ana kadar direnmesi. 2. turda elenen takımların (Suarez'i kaybetmenin de çöküntüsüyle Uruguay hariç) tamamı son ana kadar didindi. Hiç kimse bir Cezayir'in, ABD'nin, İsviçre'nin veya Meksika'nın çeyrek finali haketmediğini söyleyemez. Ancak futbolda tek bir kazanan olduğundan dolayı "o an en iyisini yapanlar" ancak daha yukarı çıkabiliyor.

Neyse, gelelim çeyrek final maçlarına:

Brezilya-Kolombiya: Turnuvanın en zevkli maçlarından biri olmaya aday. Ancak bunun en önemli nedeni, "tüm dünya kupalarının genel favorisi" ve evsahibi Brezilya'nın değil, Kolombiya'nın şu ana kadarki en güzel futbolu oynuyor olması. Her ne kadar genel kanı Brezilya'nın "bir şekilde" finale kadar çıkabileceği yönünde olsa da gönüller Kolombiya'dan yana. Ayrıyeten, gruplarda ve 2. turda gözle görülür derecede bocalayan Brezilya'nın normal şartlarda Kolombiya gibi bir takıma karşı zorlanması da sürpriz olmaz.

Fransa-Almanya: Bir bakıma "Avrupa derbisi". Her 2 takım da gerçek potansiyellerini %100 gösteremediler ancak fikstür olarak Almanya'nın şimdiye kadarki rakiplerinin Fransa'nınkilere nazaran daha zorlayıcı olduğunu da söylemek gerekir. Bu turnuvada Almanya adına şu ana kadar Löw'ün gereksiz bazı inatlarını (santraforsuz oyun, bazı oyuncuları oynatma/oynatmamakta diretme vb) gördük. Olur da bu inatlarından vazgeçebilirse "panzerler" yeniden rakibini ezip geçebilecek tarza bürünebilirler. Aksi halde yine zorlu ve kısır geçebilecek bir maç bizi bekliyor.

Hollanda-Kosta Rika: Kosta Rika, buraya kadar müthiş bir performansla geldi ve hiç kimse onların çeyrek finali haketmediğini iddia edemez. Ancak şimdiye kadarki güçlü rakiplerinin aksine durağan olmayan, hızı ve kontra atağı seven bir Hollanda ile oynayacaklar. Dolayısıyla işleri ciddi ölçüde zor. Öte yandan Hollanda'nın da turnuvanın başından bu yana savunması alarm veriyor. Bakalım Robben, Van Persie, Sneijder gibi yıldızları ne zamana kadar sırtlayabilecek? Maçla ilgili şahsi fikrim, zorlu geçse dahi Hollanda'nın yarı finale çıkacağı yönünde, ancak olur da Kosta Rika bir destan daha yazarsa sürpriz sayılmamalı.

Arjantin-Belçika: Arjantin çeyrek finale adını yazdırdı fakat buraya gelene kadar da tel tel döküldü desek yeridir. Esas olarak Messi'ye (ve 2. turda golü atan Di Maria'ya) teşekkür etmeleri lazım. Buraya kadar Arjantin ve Messi isimlerinin karşısında ezilen rakiplerle oynadılar ancak (genç ve bol yıldızlı) Belçika, işlerini zora sokabilir. Bunun yanında, Belçika da hücumu seven, bol bol gol kaçıran fakat kaçırdıkça daha da fazla hücum eden bir görüntüde. Yani bir İsviçre gibi maç boyu Messi'yi marke edeceklerini pek düşünmüyorum ancak olur da bunu yapmazlarsa neler olacağını Messi İsviçre'nin son anda kendisine bağışladığı boşluğu fırsat bilerek fazlasıyla gösterdi. Fazlasıyla çekişmeli bir maç olacak ve olur da Arjantin elenirse hiçkimse şaşırmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...