28 Haziran 2014 Cumartesi

2014 Dünya Kupası: Gruplar ve Sonrası

A Grubu'nda Brezilya zaten "yapması gerekeni" yaptı, ancak son maçındaki etkili oyununa rağmen gelecek turlar için soru işareti yarattı. Santrafor eksiklikleri göze çarpıyor. Meksika müthiş bir takım oyunu ve kalecilerinin de devleşmesiyle turu fazlasıyla hakederek atladı.

B Grubu'nda İspanya'nın durumu malum,"system fatal error" . Hollanda'nın defans hattı güven vermese de favoriler, Şili ise cesur fakat dengesiz bir oyunla çıkabildi. Avustralya, eski şaşalı jenerasyonunun devamını getiremedi, onları ayakta tutmaya çalışan da o jenerasyonun son üyesi Cahill'di. Bundan sonrası ise onlar için Asya elemelerinde kolay, turnuvalarda gruplarda veda gibi olur eğer yeni jenerasyon gelmezse.

C Grubu'nda, Kolombiya belki de şimdiye kadar en sağlam ve en güzel oyunu oynayan takım oldu tüm turnuva boyunca. Yunanistan ise kendi oyunlarından çok potansiyellerini yansıtamayan Fildişi ve Japonya sayesinde gruplardan çıkmayı başardı.

D Grubu'nda ise, Kosta Rika belki de son yıllardaki en büyük sürprizi yaparak böylesine bir gruptan (hem de güzel futbolla) lider çıkmayı başardı. Kalan 3 "favori"den en fazla çabalayanı olan Uruguay, zor da olsa gruptan çıktı, ama yanlarında soru işaretleriyle birlikte.

E Grubu'nda, güç dengesi zaten belliydi. Fransa henüz dişli bir rakiple karşılaşmamasına rağmen "biz buradayız" dedi adeta. İsviçre ise takım oyununu iyi oynasa da potansiyeli belli bir yere kadar.

F Grubu'nda genel kanı, Dzeko'lu Bosna'ya yazık olduğu yönünde. Hem kadro olarak hem de böylesine dişlerine göre bir gruptayken elenmeleri her ne kadar tecrübesizliğe bağlanabiliyor olsa da, çeşitli dersler çıkarmaları gerekmekte. Kalan takımlardan Arjantin yapması gerekeni yaptı, Nijerya ise haketmemesine rağmen Bosna'nın ikramıyla gruptan çıktı.

G Grubu'nda, taş gibi takımların arasında ezilen bir Portekiz gördük. Özellikle ABD'nin fizik gücü ve dayanıklılığı cidden üst düzeyde. Gana kendi sorunlarıyla boğuşup elenirken, Almanya ise lider olarak çıkmasına rağmen belki de uzun zaman sonra ilk kez gruplarda gözle görülür ölçüde zorlandı.

H Grubu'nda, kadro potansiyeline rağmen 3 maçında da kolay kazanamayan Belçika kayıpsız ancak halen tecrübesizliklerini atamadıysalar soru işaretleri var. Cezayir kadrosunda birçok Avrupa takımında oynayan oyuncularıyla turu fazlasıyla haketti. Rusya ile Güney Kore ise son derece sönük ve etkisizdiler.

Gelelim 2. tur maçlarına:

Brezilya-Şili: Şili'nin etkili oyununa rağmen evsahibi faktörüyle Brezilya turu geçer.

Kolombiya-Uruguay: Suarez'i kaybeden Uruguay, 94'te yine turnuva devam ederken Maradona'sını kaybeden Arjantin'e döner mi, bilemeyiz. Ancak etkilenecekleri kesin. Kolombiya gruplardaki oyununu sürdürürse bu maçın da favorisi.

Hollanda-Meksika: Sıkıntılı bir maç. Her şey Meksika savunmasının Hollandalı hücumculara ne kadar direnebileceğine bağlı. Ancak, Hollanda da hücumda Brezilya'dan daha etkili olduğunu kanıtladı.

Kosta Rika-Yunanistan: Kosta Rika, kupanın favorileri gibi olmadığını gösterdi. Bu durum, favorilere karşı defansif oynayan Yunanistan için de geçerli. Kosta Rika, güzel futbolunu sürdürürse tura yakın.

Fransa-Nijerya: Fransa takır takır gelmesine rağmen halen dişli bir rakiple karşılaşmadı. Yine de Nijerya'yı da rahatlıkla geçebilirler.

Almanya-Cezayir: Almanlar, (artık vites arttırmalarının gerektiğiyle birlikte) bu maçın net favorisi. Yine de Cezayir, ezilmeden mücadelesini verecektir.

Arjantin-İsviçre: Arjantin her ne kadar favori olsa bile, ileri uçtaki sıkıntıları, Messi hariç yıldızlarının etkisizliği ve İsviçre'nin ortasahası sıkıntı yaratabilir.

Belçika-ABD: Bir yanda genç ve yetenekli kadrosuyla "gizli favori" Belçika, diğer yanda turnuvadaki en üst düzey fizik güç ve dayanıklılığa sahip takımlardan ABD. Tahmini çok zor bir maç ancak kim çıkarsa cidden hakederek çıkmış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...