21 Aralık 2009 Pazartesi

Trabzonspor: 0 - Fenerbahçe: 1



Baya olmuş yazmayalı. haliyle futbol gündemine de değinemedim. Carlos'un gidişi, Avrupa Ligi kuraları falan, lakin ilk yarının son maçından başlamam lazım.

Maç özellikle Fenerbahçeliler'in alışık olmadığı ölçüde tempolu başladı. Tabi bunda Trabzonspor'un kendi sahasında oynamasının verdiği özgüvenle saldırması ve Fenerbahçe'nin de ideal kadrosunu bulmasının etkisi büyüktü.

Fakat özellikle ilk yarının sonlarına doğru bu seneki Daum taktiği olan tempoyu düşürme ile hem bol bol pas yaptı, hem de rakibi yordu Fenerbahçe. İkinci yarıda ise golü de bulduktan sonra iyice defansa kapandı takım. Hatta bir ara karambolden dan dun toplarla çıkabildi Bilica ile Lugano.

Fenerbahçe'de defans genel olarak hatasızdı diyebiliriz. Özellikle André Santos gerçek mevkisinde daha güzel oynuyor. Fakat biraz daha ileri çıkması, ataklara daha çok destek vermesi gerekir. Orta sahada her ne kadar maçın spikeri Melih Şendil'in söylediğine göre ayağında en çok top tutan isimlerden olmuşsa da Emre (biraz da sakatlıktan çıkmasından dolayı) fazla etkili olamadı. Özer ise faydalıydı ancak taraftardan aldığı yoğun destek ve beklentilere biraz daha basit oynayarak cevap vermesi lazım. Özellikle kaleci ile karşı karşıyayken topu sağa çekip şutu deneyebilirdi. Ayağında da platinler duruyor daha, zamanla gerçek performansına ulaşacaktır. Cristian, Aurelio'yu hatırlattı bana bugün. Henüz o kadar olamasa da, 2. Aurelio olma yolunda hızla ilerliyor. Mehmet Topuz ise son haftaların etkisiz elemanı! Sürekli kanattan içeri geçmesi bir yana, sağda haftalardır Gökhan Gönül'ü yalnız bırakıyor. Gökhan sağdan bindirince de ayağına değil, 4-5 metre ilerisine yetişemeyeceği pasları atıyor. Millet te "Gökhan'ın formu düştü" diyor. Hayır, Mehmet Topuz sağ kanattan çok sağ iç gibi oynuyor, Gökhan da koca kanatta yalnız kalıyor.

Forvette ise Güiza bence maçın adamı oldu. Her yönüyle! Beceremese bile artık daha çok pozisyona giriyor. İşin tuhafı, attığı gol kaçırdığından çok daha zordu. Fotoğrafta kaçırdığı gol net bir biçimde görülüyor. O sırada uçarak kafa vurmayı denese, belki golü bulacaktı. Tabi ekran başındayken bu kadar empati yapamıyoruz taraftarlar olarak. :) Yine de hakkını yememeli, son 2 maçta attığı 2 kritik golle tam 6 puan kazandırdı Güiza. Fakat devre arasında varsa sağlık sorunu (ki bursit hastalığından bahsediliyor) tedavi olmalı, yoksa gücünü arttırıcı önlemler almalı. Aynı önlemler Semih için de geçerli. Aslında şöyle uzun boylu, bitirici bir santrfor alınsa çok daha iyi olur. Mehmet Batdal'ın adı geçiyor bu aralar, bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...