6 Aralık 2009 Pazar

Serilerin Takımı (!) : 2 - 1

açıkçası yazacak o kadar çok şey var ki, sanırım fotoğraftaki kadroyu soldan sağa kısaca geçsek daha doğru olur:

m. topuz: hem etkisizdi, hem de sağda gökhan'ı çok yalnız bıraktı. sayesinde gökhan taç atacak adam dahi bulamadı.

gökhan: bilica ile birlikte takımın en iyisiydi. (uğur'un son dakikalarda yaptığı ortaları saymazsak) bütün kanat atakları onun kanadından yine onun ayağıyla gelişti. kimseden yardım gelmemesinin üstüne bir de daum mehmet'i çıkartıp güiza'yı alınca iyice yalnız kaldı, bunu gören rıza hoca burak'ı sola çekti. zaten 2. gol de bu kanattan geldi.

selçuk: ikinci yarının başında 1 top kaptı sanırsam. onun dışında tek olumlu hareketi yoktu. pres yapmamasına dayanamayan bilica, onun yerine ortasahada baskı kurdu. o derece!

lugano: golü atmasının dışında yine normal oyununu oynadı. bilica ile rahatladı ayrıca.

semih: adama genç dedik o kadar, lakin özellikle geçen sezonun ikinci yarısından beridir, o kadar hantal oynuyor ki, tanımayan kişi 45 yaşında falan zanneder. en az güiza kadar kötü.

volkan: tam "bu sene volkan çok iyi" diyorduk, yine başladı klasiklerine. rıdvan dilmen ne demişti sana çek cumhuriyeti maçında, hatırla volkan!

alex: gün geçtikçe daha da formu düşüyor. ya buna çare bulunmalı, ya da takım alex'siz çıkmalı. ayrıca zor anlarda takımı ateşleyebilme özelliği yok, en başta o pes ediyor. kaptanlık vasıflarına ne kadar sahip olduğunu zaten yıllardır söylüyorum. takıma kaptanı "ağabeylik" yapandan değil de yıldızdan seçersen olacağı bu.

cristian: ne kadar mücadele etse de, twente maçındaki etkili futbolunun çok uzağındaydı.

bilica: 2. golde hatası var mı, tartışılır. onun dışında gerek topu ileri taşıması, gerek ortasaha oyuncularının yapamadığı presi yerinden ayrılarak yapması ile gökhan'lan birlikte takımın en iyisiydi. oynamadığı zaman çok şey farkediyor.

santos: suç onda değil, formu böyle düşükken halen daha onu oynatanda.

vederson: defansta başarılı olsa da, hücumda hem geri paslarla takımı frenledi, hem de karavana olan pisburun ortalarıyla pozisyonları başlamadan bitirdi. santos ile birlikte gökhan'ın sağdan tek başına başlattığı atakların çeyreğini beceremediler.

uğur istekli fakat maç eksiği var. daum'un klasik taktiklerine kurban gidecekmiş gibi duruyor. tıpkı fatih akyel gibi. 4,5 ay oynamamış bir futbolcuyu direktman old trafford'da sahaya sürmüştü hatırlarsınız. aynısını selçuk'ta da denedi. lyon maçında. fakat selçuk Allah'ın sevgili kuluymuş ki, çacapa'ya çarpan şutu gol olunca bugüne kadar kaldı takımda.

güiza ile emre ise yetersiz kaldılar.

özer konusuna ise değinmek istemiyorum artık. bu kadar berbat oynayanlar inatla ilk 11'de ise daum kasten oynatmıyor, bu açık ve net.

ayrıca, takımın atak kabiliyeti sıfıra inmiş durumda. kapanan takıma karşı ne yapacağını şaşırıyor oyuncular. ve bütün yük alex'in arapası, gökhan'ın bindirmeleri ve bir de lugano'nun duran toplardaki skorerliğine biniyor. takıma acilen sağ açık lazım. (özer nasıl olsa oynatılmayacak) belki gökhan sağ açığa geçip, sağ bekte de önder oynatılabilir. ikisinin de eskiden bu mevkilerde oynamışlığı var.

başlığa gelince, 3 maçtır ligde yeniliyoruz. bundan önce 3 kez olmuş bu durum. ve daha önce hiç 4 maç üstüste yenilmemiş fenerbahçe. işin doğrusu haftaya 4. yenilginin geleceğini sanmıyorum, ama beraberlik muhtemel. ligin başındaki 8 maçlık seriden sonra 180 derecelik bu değişimin sebebi bir an önce bulunmalı. çok geç olmadan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...