4 Aralık 2009 Cuma

Beşiktaş: 0 - Diyarbakırspor: 0

en son söyleneni başta belirteyim: beşiktaş bu beraberlikle çok büyük avantaj yitirdi. gerçi fenerbahçe (her ne kadar devre arasına kadar ki fikstürü zor olsa da) toparlanacakmış izlenimi veriyor, buna ek olarak galatasaray da, dünkü panathinaikos galibiyetiyle (daha ziyade ortaya koyduğu futbolla) tekrar çıkışa geçeceğinin sinyalini verdi. beşiktaş bu maçta kaybettiği 2 puanı ileride arayabilir.

diyarbakırspor ise, büyük takımlara karşı gösterdiği dirençli futbolu genele yayamamakta şimdiye kadar. açıkçası ankara ve denizli'den sonra ligden düşecek 3. takım olabilirler de. tabi sivas toparlanmayı başarabilirse. alt sıralar hakkında detaylı bir yazı yazmak lazım esasında, zira "tehlikeli" olarak görülen manisaspor bile bu haftaki hükmen galibiyetine kadar ligde 15. sıradaydı. kasımpaşa ise ihtiyacı olan puanları bir bir toplamakta. yani ligde bu sene alt sıra takımından ziyade "orta sıra takımı" bolluğu yaşanmakta.

beşiktaş'ta mustafa denizli neden tekrardan taktik değişikliğe gitti, çözemedim. belki bir nevi rotasyon desek, kendi sahasında oynamaktan dolayı. yine de bence değiştirmemeliydi taktiği. bunun yanında nihat'a yapılan protestolara da değinmek lazım. adam zaten sakatlıklardan ve yaşının ilerlemesinden ötürü geri dönüş yapmış, hazırlık kampına katılamamış. en azından ligin ikinci yarısına kadar pek birşey beklenmemesi gerektiği ortada. nihat hem beşiktaş'ın, hem de ülke futbolunun değeridir. sahip çıkmak gerekir.

benim merak ettiğim şey ise 2 sezondur galatasaray'ın puan kaybettiği hafta aynı skoru alan fenerbahçe beşiktaş maçından nasıl etkilenecek? belki ters teper de hırs yapar, kazanır. ama çok zor maç olacak, orası kesin.

her ne olursa olsun, ligin zirvesi bu sezon daha bir karışacakmış gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...